RONILAČKI AFORIZMI 2

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

RONILAČKI AFORIZMI 2

Počalji od milutinm taj Uto Nov 27, 2012 8:27 am

A
1) Ako želiš da budeš član ronilačkog komiteta moraš da daš saglasnost na: Pravilnik o minimalnoj količini ronilačke opreme koja se mora nabaviti u izlogu glavnog; Odluka o zabrani ronjenja sa opremom koju ne prodaje glavni; Upustvo o obaveštavanju okolnih komiteta o zabrani pojednicima da rone u barama bez odobrenja glavnog; Odluka o obrascu obaveznog prijavljivanja ronjenja glavnom u tuđem moru; Pravilnik o zabrani raspitivanja o ronilačkoj diplomi glavnog; Uputstvo o otkrivanju mesta gde se vrši ronilačka obuka bez znanja glavnog, itd.
2) Ako neznate šta će te sa svojim ronilačkim čamcem i motorom, odnesite ga na južno more gde će dobiti novog vlasnika.
3) Ako i uspeš da preneseš opremu preko linije, dobiješ podvodni obrazac, uspeš da na obali sačuvaš motor i čamac, izbegneš konzerve kada roniš, sigurno ćeš dugo da se lečiš od stresa.

B
4) Bara je sada zaista postala mala. Krokodili su prinuđeni da se dogovore i naprave Pravila. Ko će uzeti najveći deo ronilačkog instruktora kada zaroni.
5) Bitno je da članovi komiteta imaju ideje kako da pomognu roniocima da odu u druge ronilačke komitete.
6) Bravo, konačno ste ubedili sve ronioce da odu iz komiteta. Čak i opoziciju.

Č
7) Članovi komiteta se lako slože o ronilačkim sudbinama. Posebno ako su one tuđe.
Cool Članovi ronilačkog komiteta štite domaće tržište. Doneli su normativna akta: Pravilnik o obaveznom prijavljivanju instruktorske ronilačke diplome stečene u inostranstvu; Pravilnik o obaveznoj nostrifikaciji stranih instruktorskih ronilačkih diploma izdatih nakon obuke u morskim vrtačama; Uputstvo o popunjavanju obrasca za fotokopiranje ronilačke instruktorske diplome stečene na južnim kontinentima; Uputstvo o obaveznom postavljanju slike glavnog u ronilačkim prostorijama, itd.
9) Članovi ronilačkog komiteta sve više drže „telefonske sednice“ Verovatno im je teško da se gledaju u oči.

D
10) Da li ste primetili, glavni više ne traži diplome ronilačkih instruktora. Zna da njegovu nikada niko neće pronaći.
11) Do juče su se glavni i njegov pomoćnik u ronjenju sa juga voleli. Sada se više ne vole, jer jedan ne može da roni zbog čega je napisao knjigu, a drugi je kupio podmornicu da može da roni,
12) Dozvola za ronjenje u bazenu je najjeftinija, ali se izdaje jednom godišnje kada je glavni u svom komitetu i izlogu.

G
13) Glavni u ronjenju još nije shvatio, a uskoro će biti kasno, jer ga zovu na sud. Da sve što od drugih u ronjenju traži, mora imati i sam. Ali kako će kada mu izlog slabo radi, a dotacija nema. Date su drugim ronilačkim komitetima.
14) Glavnom u ronjenju i njegovom komitetu se mora odatati priznanje. Uspeli su da prevaziđu probleme demokratizacije i vrate se u ronilačke 50-e godine
15) Glavni u ronjenje više ne traži diplome jer može neko da traži njegovu, a dovoljne su samo fotografije i biografije.
16) Glavni u ronjenju više ne prodaje ronilačke boce. Sve su mu izbušili zbog korozije.
17) Glavni u ronjenju prete sa inspekcijama. Zaboravljaju da se uvek može saznati ko ima više „putera na glavi“

I
18) Izašao je oglas: Povoljno štampam vidljiv natpis na kapuljači od ronilačkog odela: „Ronilački instruktor sa licencom“
19) Imali smo sve i svašta u ronjenju. Ali toliko halapljivaca kao sada, nikada.

J
20) Jedan član ronilačkog komiteta je „sredio stvari“ u svom klubu, sada bi i u tiđim.
21) Jedan član komiteta bi da sve sazna o vršenju tuđe ronilačke obuke. Da li je svestan da takve informacije mnogo koštaju, a on nema para.

K
22) Kada kreneš na ronjenje zaobiđi centar grada. Mogu članovi komiteta da ti traže licencu.
23) Kada će nestati glavni ronilački komitet? Kada iz njega ode i poslednji instruktor, a oni u komitetu počnu da se međusobno licenciraju:
24) Ko kaže da nema ribe u južnom moru! Ima, ali mrtve.
25) Kada ste digli ruke u komitetu morali ste biti svesni da će doći na snagu: Zakon o obaveznom dodavanju nazivu malog ronilačkog komiteta rečenice: „Prihvatio je obavezu da je član glavnog ronilačkog komiteta“ Zakon o pravu na rehabilitaciju člana ronilačkog komiteta koji jednom već bio udaljen; Upustvo o izbegavanju imenovanja delegata na ronilačkom kursu; Pravilnik o arbitraži među mentorima o mogućim sukobima oko uzimanja i podele naknade za mentorstvo; Pravilnik o neobaveznom imenovanu držaoca pečata komiteta, itd.

L
26) Lepo vam je rečeno da oprezno dižete ruke kada glasate u ronilačkom komitetu. Sada više ni za to nećete imati priliku.

M
27) Mnogi u ronjenju misle da glavni u ronjenju sa juga sigurno više nije to. Uveričeš se kada pokušaš da ilegalno roniš na njegovom moru, a legalno, nikad.
28) Mnogi su dižući ruke i glasajući u ronilačkom komitetu mislili da dolazi demokratija. Da, ali ne evropska.
29) Mnogi komiteti su zbog glavnog u ronjenju otišli u tehniku, nauku i kulturu. Ostao je sam da konačno otkrije sportski način podvodnih istraživanja

N
30) Nakon izrona u južnom moru, zamolila me je zlatna ribica da je ne vratim u vodu. Ne može da podnese toliko mrtve braće i sestara na dnu.
31) Neki bi dali svu ronilačku opremu da saznaju šta je glavni sa juga radio u ronjenju. Ali, glavni sa juga može uvek više da dodeli.
32) Neki ronioci dali bi Drinu, Savu i druge reke, da saznaju šta je drugi glavni u ronjenju radio pod vodom. Bolje bi prošli kada bi dali Zetu, Moraču ili drugu reku sa juga.
33) Normativizacija u ronilačkom sportu se proširuje. Na redu je donošenje: Uputstva o obaveznom prijavljivanju trenera koji drži ronilački trening na bazenu bez važeće licence; Nomenklatura većine ronilačkih instruktora bez licence; Zabrana štampanja vizit - karti ronilačkim instruktorima bez licence; Način oslovljavanja ronilačkih instruktora dok čekaju na dodelu licence itd.

O
34) Osiguranje od konzervi po glavi u ronjenju nije moguće. Zbog čega bi se ronilac uopšte i osigurao, kada su konzerve najveća opasnost
35) Ovo je tek početak. Uskoro sledi: „Zakon o obaveznom mestu nabavke i načinu korišćenju ronilačkih peraja“; „Zakon minimalnom prečniku ronilačke disaljke koju koristi instruktor“; „Zakon o načinu obuke uže ronilačke porodice“ „Zakon o obaveznom prijavljivanju ronilačke diplome“; „Zakon o obaveznoj registraciji lica koja su završila ronilačku obuku van sedišta glavnog“, „Uputstvo o postupanju na povraćaju ronilačke diplome sklonjene prema pravilima iz 1977 godine“; „Zakon o izuzeću od obaveze prijavljivanja stranih instruktora kada dođu kod glavnog u ronjenju“; „Pravilnik o obrascu evidencije pročitanih ronilačkih knjiga“ „Pravilnik o obrascu evidencije ronilačke obuke svoje devojke ili supruge“ „Pravilnik o prikupljanju podataka o klubovima koji nisu članovi kod glavnog u ronjenju“; „Pravilnik o načinu izdavanja dozvole za ronjenje van bazena“; Odluka o podeli ronilačke opreme glasačima nakon glasanja u komitetu“ itd.
36) Otpisani instruktori u ronjenju iz gradske ilegale moraju definitivno da odu u šumu na skrovita jezera.
37) Opomenuli smo vas, da ko večera sa glavnim u ronjenju može da ga to skupo košta. Glavni se zasitio i sada i njima traži licencu.

P
38) Pita sin oca, ronilačkog instruktora: „Tata, kada ćeš da mi pokažeš kako se roni“ Otac odgovara: Kada o obnovim licencu sine!
39) Pita sin oca: „Tata hoćemo na more da ronimo“?. Otac odgovara: “nemamo para sine, znaš ti koliko košta licenca.
40) Pita majka sina ronilačkog instruktora: “Koliko si za to morao da radiš sine u životu” Sin odgovara: “Ja sam još dobro prošao majko” Neki su glavnog u ronjenju morali da vode i na večeru”
41) Prle i Tihi “trljaju ruke” Zaradili su pare držeći kurseve o načinu oraganizovanja instruktorske ronilačke ilegale.
42) Plene kuće, stanove, automobile, što ne bi i ronilačku opremu. Treba samo da smisle neki zakon o sankcijama za instruktore i ronioce bez licence.
43) Pojedini ronioci bi dali ceo nameštaj samo da mogu da dokažu, da je glavni sa mora uzeo teglu slatka od dunja sa brodskog ormana.
44) Pobeda je konačno pred vratima, raste broj ilegalnih ronilačkih instruktora i njihovih strukovnih ćelija.

R
45) Ronilački komitet je pred dilemom? Da li da zadrži diktaturu proletarijata ili da krene u revolucionarne promene ronilačke populacije.
46) Ronilački instruktori stanite u red. Kada predate fotografije i biografije, dobićete bonove za punjenje boca.
47) Ronilački instruktori bi morali da paze ko im puni boce. Kandidat može da ih tuži ako je kompresorista jeo beli luk.

S
48) Samo oni instruktori koji ne dobiju licencu moraju da plate isticanje natpisa firme “ronilački instructor”
49) Sin pita oca: Tata, kako da postanem ronilački instruktor?. Otac odgovara: Jedino ako odeš daleko gde glavni u ronjenju ne može da te vidi i osnuješ svoj komitet.
50) Stupili su na snagu nova normativna akta važna za instruktore: Uputstvo o načinu prijavljivanja ronilačkog instruktora ako ti da bocu čiji vazduh ne miriše na karanfil; Uputstvo o sklanjanju svoje neatestirane boce, a prijavljivanju instruktorove; Uputstvo o brzoj, džepnoj proveri ispravnosti regulatora koji ti je dao instruktor; Uputstvo o obaveznoj dezinfekciji klubskih kupaćih gaća kupljenih u izlogu
51) Svi koji nešto znaju o ronjenju pitaju se odakle iskustvo članovima komiteta za promene i vraćanje na „nostalgično staro“. Nije ni čudo, kada je prosek starosti članova ronilačkog komiteta 52 godine.
52) Svi ronioci pre ulaska u komitet moraju da popune izjavu da neće pitati glavnog u ronjenju koliko je para potrošio tokom službenog boravka na „Sejšelskim ili Devičanskim ostrvima“
53) Sada na buvljacima pored stare ronilačke opreme mogu se jeftino kupiti i diplome ronilačkih instruktora.
54) Sada se istorija ponovila: Jedan od Lujeva je rekao: Država, to sam ja! Jedan od članova ronilačkog komiteta je rekao: Komitet je osnovan kada ja kažem!

Z
55) Zašto bi se ronilački instruktor osigurao kada polisa ne pokriva nedobijanje licence.
56) Zaključak je donet. Ostalo je samo da se doradi: Pravilnik o izdavanju licence ronilačkom instruktoru nakon pauze između dva zarona; Pravilnik mestu i uslovima sticanja trenerske diplome prema uputstvu glavnog u ronjenju; Pravilnik o uslovima kreditiranja ronilačkog instruktora radi plaćanja licence; Pravilnik o načinu trećem po redu, obaveznog dostavljanja instruktorske ronilačke diplome glavnom; Pravilnik o obaveznom osmehu ronilačkog instruktora prilikom fotografisanja sa glavnim kada mu uručuje licencu, itd.

_________________
_____________________
Miljkovic Milutin CMAS P3
avatar
milutinm
Admin

Broj poruka : 286
Godina : 34
Lokacija : Beograd, Dobre Vode(Bar)
Datum upisa : 28.11.2008

Pogledaj profil korisnika http://ronjenje.forumado.net

Nazad na vrh Ići dole

Re: RONILAČKI AFORIZMI 2

Počalji od djuro strugar-stari taj Sre Nov 28, 2012 2:45 am

a jel si ti clan ronilackog komiteta ? ili si glavni u ronjenju ?i imas li ti uopste licencu da pises sve ovo ?
avatar
djuro strugar-stari

Broj poruka : 58
Datum upisa : 24.11.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: RONILAČKI AFORIZMI 2

Počalji od milutinm taj Sre Nov 28, 2012 3:24 am

ne. ne. da.

_________________
_____________________
Miljkovic Milutin CMAS P3
avatar
milutinm
Admin

Broj poruka : 286
Godina : 34
Lokacija : Beograd, Dobre Vode(Bar)
Datum upisa : 28.11.2008

Pogledaj profil korisnika http://ronjenje.forumado.net

Nazad na vrh Ići dole

Re: RONILAČKI AFORIZMI 2

Počalji od . taj Sre Nov 28, 2012 2:05 pm

.


Poslednji izmenio vlada747 dana Čet Jun 27, 2013 11:20 am, izmenjeno ukupno 1 puta

.
Admin

Broj poruka : 507
Datum upisa : 29.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: RONILAČKI AFORIZMI 2

Počalji od Silent taj Sre Nov 28, 2012 8:40 pm

E da je ovo FB, ja bih sad ovo "Lajkovao", ovako nista. Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
Silent

Broj poruka : 327
Godina : 41
Lokacija : Šabac
Datum upisa : 01.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: RONILAČKI AFORIZMI 2

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu