Brigita Montanari

Ići dole

Brigita Montanari

Počalji od SRDJAN taj Sre Nov 25, 2009 9:47 pm

Setih se da smo svojevremeno zapoceli pricu koja je vezana za incident na Brigiti Montanari, koja je kasnije krenula u drugom smeru kada je Beli poceo da brani Koprivicu. Posto vojska nikada nije ustanovila sta se u stvarnosti desilo, i koji su uzroci nesrece, ajde da probamo napraviti neku retrospektivu. Prvo da utvrdimo cinjenice, u temi "kursevi u Crnoj Gori" Beli kaze da se 1988 ronilo na Brigitu Montanari, izvestaj koji sam okacio kaze drugacije, 22.09.1985, pa oni ne znaju ni datume, a kamoli nesto vise, ajmo dalje

„Od 1982. g. Ja nisam vrsio dubinsko ronjenje sve do kriticnog dogadjaja, kad je doslo do nezgode. U tom periodu radio sam kao rukovodilac ronjenja, ali sam iz II kategorije, premjesten u V kategoriju. Ja sam smatrao da kao instruktor imam pravo na III kategoriju, ali i ako sam vodio spor pred Vrhovnim sudom u tom nisam uspio“.
Clan 5 Pravila o vojnim roniocima kaze:

Clan 5.

Prema stepenu stručne i borbene osposobljenosti, ronilačkom zvanju, nameni i dubini do koje mogu roniti, vojni ronioci se razvrstavaju u pet kategorija.

U petu kategoriju razvrstavaju se lica iz člana 1. ovog pravilnika posle uspešno završenog kursa za lakog, teškog, brodskog ili inžinjerijskog ronioca.

U četvrtu kategoriju razvrstavaju se vojni ronioci koji imaju petu kategoriju posle položenog ispita za starijeg lakog ili starijeg teškog ronioca i protivminski ronilac posle uspešno završenog kursa za protivminske ronioce.

U treću kategoriju razvrstavaju se vojni ronioci koji imaju četvrtu kategoriju posle položenog ispita za lakog ronioca-Instruktora ili teškog ronioca-Instruktora.

U drugu kategoriju razvrstavaju se vojni ronioci posle uspešno završenog kursa za dubinske ronioce i protivminski ronioci posle položenog ispita za protiv-minskog ronioca-Instruktora.

U prvu kategoriju razvrstavaju se dubinski ronioci posle položenog ispita za instruktore dubinskog ronjenja.

Dakle:

U drugu kategoriju razvrstavaju se vojni ronioci posle uspešno završenog kursa za dubinske ronioce i protivminski ronioci posle položenog ispita za protiv-minskog ronioca Instruktora.

Ostaje pitanje kako je Koprivica mislio da je Instruktor?
Ako je bio II kategorija kao sto kaze kako je i cega je Instruktor?
Da li je on protiv-minski INSTRUKTOR?
Kako je moguce da covek ne roni dubinska ronjenja od 1982. godine do 1985. godine i krene na dubinu od 80 metara, i to sa najnizom ronilackom kategorijom. To mi lici kao da bi sada OWD poveo na Zentu ili Mariu Pompei. Za takvu glupost trebale bi dve budale:

-Jedna budala OWD da pristane na takvo ronjenje.
-Druga budala bi trebao biti vodja ronjenja da ga povede na tu dubinu.

Bilo kao bilo, osnova za udes tesko da moze biti otkacinjanje kontratega, tu se nesto pre toga nekima otkacilo u glavi.


Sledi jos materijala vezano za ovaj incident i sam brod.
avatar
SRDJAN

Broj poruka : 1570
Godina : 45
Lokacija : Beograd
Datum upisa : 15.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu